Столичній громаді повернули «вкрадений» будинок на Нивках

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
нивки

Київська місцева прокуратура через суд домоглася повернення у комунальну власність нежитлових приміщень вартістю 6,3 млн. гривень, що розташовані на вул. Невській у Шевченківському районі м. Києва.

Про це повідомила прес-служба прокуратури міста Києва.

«Встановлено, що у 2015 році, відповідно до розпорядження Київської міської державної адміністрації від ДП «Антонов» до комунальної власності територіальної громади міста Києва передано будинок з вбудованими нежитловими приміщеннями. Проте в ході проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом шахрайства, з’ясувалося, що вказані приміщення на підставі підроблених документів вибули з комунальної власності на користь фізичної особи», - йдеться у повідомленні.

Зважаючи на це, місцева прокуратура звернулась з позовом до Шевченківського районного суду міста Києва про повернення до комунальної власності вказаних приміщень.

Суд погодився з доводами прокурора, що майно вибуло з власності територіальної громади в обхід встановленої законодавством приватизаційної процедури, та своїм рішенням задовольнив в повному обсязі позовні вимоги місцевої прокуратури.

Обвинувальний акт відносно осіб, які вчинили цей злочин, направлено до суду для розгляду по суті.