Поради Мінрегіону: як заощадити на ремонті житла

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
ремонт

Заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе дав декілька порад, як можна зекономити на ремонті.

“Багато хто відкладає в “довгу скриню” питання оновлення житла через те, що такий процес вимагає значних фінансових вливань. Але деякі професійні хитрощі допоможуть заощадити значні кошти і при цьому досягти відмінного результату”, - написав Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

Відтак заступник міністра запропонував, у першу чергу, скласти чіткий план ремонту та визначити конкретно, який кінцевий результат очікується. Наступний крок - виконавець робіт. “Це питання дуже важливе, тому що існує робота, яку може виконати будь-яка людина (підготовка площі до ремонту, поклейка шпалер, фарбування стін), а є випадки, в яких не обійтися без профі (заміна електрики, сантехніки і каналізації, укладання плитки)”, - зауважив Парцхаладзе, підкресливши, що у випадку обрання підрядної організації потрібно детально вивчити всі пропозиції, звертати увагу на відгуки людей, репутацію фірми та адекватність цін.

Наступна порада - заощадження на ремонті за рахунок будівельних матеріалів. “Наразі ринки та будівельні гіпермаркети пропонують величезний вибір різних матеріалів. Ціна – найвагоміший із чинників, то тут краще дотримуватися золотої середини. У будмаркетах постійно проводять розпродажі та акції, тож це питання також можна відстежувати. Значно заощадити можна на ремонті невеликих приміщень. Наприклад, ванної кімнати чи невеликої спальні - звертайте увагу на залишки товарів (для ремонту у ванній можна поєднувати плитку двох і більше видів, те ж стосується і шпалер). Ще один спосіб економії полягає в роботі, як кажуть «раз і назавжди». Саме це стосується підлоги кухні. Її варто покрити плиткою, адже будь-який лінолеум, навіть найдорожчий, через кілька років втратить свій вигляд”, - додав заступник міністра.

Також серед можливих варіантів зекономити на ремонті - можливість його проведення у зимовий час, так званий, період “затишшя”. “Багато існує «за» та «проти» ремонту в «мертвий» сезон. Але якщо квартира тепла, а бажання оновити житло непереборне, то чому б і ні?!”, - написав Парцхаладзе.

Крім того, він приділив особливу увагу випадкам проведення ремонту в новобудовах, що має свої певні нюанси, та акцентував увагу на правильному виборі меблів та їх облаштуванні, що також дозволить суттєво заощадити кошти.