На Буковині цього року видадуть майже 1,8 млн. грн. молодіжних житлових кредитів

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Chernivci-2

Органи самоврядування у Чернівецькій області передбачили у місцевих бюджетах на 2017 рік кошти на пільгове молодіжне житлове кредитування в обсязі понад 1,777 млн. грн. Про це порталу «МЕтри» повідомила прес-служба Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву.

За словами директора Чернівецького регіонального управління Держмолодьжитла Дмитра Шульги, на пільгове молодіжне кредитування у цьому році кошти передбачені в Чернівецькому міському бюджеті у обсязі понад 1,322 млн. грн., а також у обласному бюджеті Чернівецької області у розмірі 455 тис. грн.

«Фінансування житлових програм з державного бюджету наразі скорочене до мінімуму. Водночас, місцеві органи влади Буковини продовжують опікуватись питанням забезпечення житлом мешканців краю, зокрема, молоді. Втім, вирішити це питання на рівні лише територіальних громад дуже важко. Тому молодь нашого краю сподівається, що зрештою участь у фінансуванні програми забезпечення молоді житлом відбуватиметься також і на загальнодержавному рівні», - зазначив директор Чернівецького регіонального управління Держмолодьжитла.