Сім’ї учасників АТО та внутрішніх переселенців зможуть купувати житло за пів ціни

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
VRU

Верховна Рада України 16 березня прийняла в цілому Закон України, який надає додаткові преференції сім’ям учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб при участі у програмі доступного житла. Завдяки цьому вони зможуть придбавати житло за механізмом 50 на 50, або отримати пільговий кредит для вирішення свого житлового питання.

Відповідно до тексту прийнятого Закону державна підтримка у вигляді 50 % вартості доступного житла або пільгового іпотечного житлового кредиту з відсотковою ставкою 7% надається учасникам АТО та внутрішньо переміщеним особам.

В Кабінеті Міністрів України вважають, що крім соціального завдання житлового забезпечення громадян, законодавчий акт виконує економічну місію, оскільки інвестиції у житлове будівництво як в одну з системоутворюючих галузей дають суттєвий мультиплікаційний ефект у вигляді розвитку суміжних галузей економіки, утворення робочих місць, збільшення надходжень до бюджету.

Віце-прем'єр-міністр України–Міністр регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства України     Геннадій Зубко у пояснювальній записці до Законопроекту зазначив: «Фінансово-інвестиційний механізм державної підтримки за рахунок одного і того ж обсягу фінансування вирішує відразу кілька соціально важливих проблем та дозволяє: громадянам – поліпшити житлові умови; державі – зменшити свої житлові зобов’язання; територіальній громаді – завершити довгобуди; будівельній галузі – отримати платоспроможного споживача та подолати кризові явища у житловому будівництві».