На Волині внутрішнім переселенцям та учасникам АТО до 40 років даватимуть пільгові житлові кредити

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Volyn

Волинська обласна рада внесла зміни до місцевої програми пільгового молодіжного кредитування, якими надала можливість учасникам АТО та внутрішньо переміщеним особам віком до 40 років брати участь у програмі. Про це порталу «МЕтри» повідомили у прес-службі Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву.

Як зазначили у Держмолодьжитлі, на Волині діє обласна програма „Житло для молоді”. Згідно з правилами програми, право на пільговий молодіжний кредит для придбання житла мають молоді сім’ї віком до 35 років включно. Але учасникам антитерористичної операції та внутрішньо переміщеним особам надали додаткові переваги. Тепер вони можуть стати учасниками обласної програми пільгового житлового кредитування до 40 років.

Відповідно до умов програми пільговий кредит надається з відсотковою ставкою 3 відсотки річних. Позичальник, який має одну дитину звільняється від сплати відсотків за користування кредитом. Позичальник який має 2-ох дітей, за рахунок бюджетних джерел погашається 25 відсотків суми зобов’язань за кредитом. Позичальнику, який має 3-є і більше дітей – 50 відсотків суми зобов’язань за кредитом.