В Україні запроваджують нову будівельну норму для підвищення енергоефективності будівель

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Zubko1

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства розробило і впровадило будівельну норму (ДБН) 2 В.6-31:2016 «Теплова ізоляція будівель», яка встановлює вимоги до енергоефективності та буде застосовуватися під час проектування будинків і будівель. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр — Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко під час презентації будівельної норми.

«Нова будівельна норма «Теплова ізоляція будівель» - це встановлення мінімальних вимог до енергоефективності будівель і впровадження єдиних із країнами ЄС стандартів для розрахунку показників енергоефективності», - сказав Зубко.

За його словами, метою цієї норми є забезпечення раціонального використання енергетичних ресурсів на опалення та охолодження, забезпечення нормативних параметрів мікроклімату приміщень. Також ДБН передбачає вимоги до показників енергоефективності та теплотехнічних показників теплоізоляції.

Заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе під час презентації зазначив, що нова ДБН сприятиме 15%-економії у рахунках за теплопостачання.

«Завдяки прийняттю цієї норми послуги на тепло у новобудовах стануть дешевшими на 15%. До того ж, Україна зможе додатково заощаджувати по 1 млрд. грн. на рік, тобто через 5 років це може бути вже 5 млрд. Для енергонезалежності нашої країни – це великий крок», – підкреслив заступник міністра.

Довідково:

Мета регулювання ДБН В.2.6-31:2016 «Теплова ізоляція будівель»: забезпечення раціонального використання енергетичних ресурсів на опалення та охолодження, забезпечення нормативних санітарних параметрів мікроклімату приміщень, довговічності огороджувальних конструкцій під час їх експлуатації.

ДБН «Теплова ізоляція будівель»:

  • передбачає вимоги до показників енергоефективності та теплотехнічних показників огороджувальних конструкцій (теплоізоляційної оболонки) будівель і споруд  і процедуру їх розрахунку;

  • призначена для застосування при проектуванні будівель і споруд, що опалюються, кондиціонуються та охолоджуються, при новому будівництві, реконструкції, термомодернізації, капітальному ремонті, у т.ч. визначенні витрат паливно-енергетичних ресурсів і проведенні енергетичного аудиту будівель і споруд.