В Україні визначено переможців конкурсу на кращі будівлі 2015 року

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
12Журі конкурсу на кращі будинки і споруди, збудовані та прийняті в експлуатацію на території України у 2015 році, обрало переможців у чотирьох номінаціях: об’єкти житлового будівництва; об’єкти виробничого призначення; об’єкти інженерно-транспортної інфраструктури та об’єкти громадського призначення. Про це повідомила прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства

«Цей традиційний конкурс важливий та потрібний для всієї будівельної галузі. Його метою є нагадати про містобудівників, архітекторів та забудовників, які у сучасних непростих інвестиційних умовах продовжують створювати хороші та цікаві об’єкти, що можуть бути прикладом для інших», — зазначив Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В’ячеслав Негода, відкриваючи 11 липня засідання журі.

За його словами, проведення конкурсу сприяє підвищенню якості проектування будівництва, поширенню досвіду із впровадження нових прогресивних технологій, будівельних матеріалів, виробів і конструкцій, вдалих конструктивно-планувальних та архітектурних рішень, популяризації кращих об’єктів житлово-цивільного та промислового призначення.

Відповідно до рішення журі, переможцями конкурсу у номінації «Об’єкти житлового будівництва» стали проекти:

  • Будівництво багатоквартирної житлової забудови на території 3-го мікрорайону IV житлового району в м. Бровари (житловий будинок №2 по вул. Київській, 245) – перше місце.

  • Чотирьохповерховий багатоквартирний житловий будинок з мансардним поверхом (для розміщення творчих майстерень) з цокольним поверхом (для розміщення нежитлових приміщень) по вул. Гагаріна, 118-в у м. Сєвєродонецьку Луганської області – друге місце.

  • Житлово-адміністративний комплекс з підземним паркінгом по вул. Мельникова, 51 в Шевченківському районі м. Києва – третє місце.


У номінації «Об’єкти виробничого призначення»:

  • Олійноекстракційний завод по переробці соняшнику, рапсу, сої (IV черга), ІІ пусковий комплекс за адресою: 2-й км автодороги на морський торгівельний порт «Південний» на території Візирської сільради Комінтернівського району Одеської області – перше місце.

  • Реконструкція елеватора із збільшенням ємності зберігання до 75 600 тон по вул. Калініна, 18 у смт. Капітанівка Новомиргородського р-ну Кіровоградської обл. – друге місце.

  • Будівництво відділення підготовки та зберігання смоли по вул. Жовтневій, 11-Б у м. Коростені Житомирської обл. – третє місце.


У номінації «Об’єкти інженерно-транспортної інфраструктури»:

  • Пішохідні переходи закритого типу в різних рівнях із проїзною частиною просп. Газети «Правда» в м. Дніпропетровську (І черга будівництва) – перше місце.


У номінації «Об’єкти громадського призначення»:

  • Реконструкція будівлі майстерні центральної садиби, торгівельного центру, будівлі майстерні з добудовою під фізкультурно-оздоровчий комплекс з плавальними басейнами для оздоровчого плавання та ігор (аквапарк) по вул. Кам’янецька, 122 у м. Хмельницький – перше місце.

  • Будівництво ЗОШ І-ІІ ступенів на 126 учнів в с. Соколів Теребовлянськогорайону Tернопільської області – друге місце.

  • Реконструкція поліклініки комунального закладу «Володимирецька центральна районна лікарня» під лікувальний корпус по вул. Грушевського, 39 в смт. Володимирець Рівненської області – третє місце.


«За підсумками засідання рекомендовано вивести в окрему номінацію культові споруди та доручити ДАБІ провести додатково розгляд конкурсних пропозицій окремо по цьому питанню з подальшим винесенням на розгляд журі», — повідомила директор Департаменту державних програм та розвитку житлового будівництва Мінрегіону Наталія Козловська.

Довідка:

До складу журі конкурсу на кращі будинки і споруди, збудовані та прийняті в експлуатацію на території України у 2015 році, увійшли: Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, голова журі В’ячеслав Негода, голова Державної архітектурно-будівельної інспекції України, заступник голови журі Олексій Кудрявцев, представники Мінрегіону, Академії будівництва України, ПАТ «Гіпроцивільпромбуд», ради Українського об’єднання проектних організацій будівництва, ДП «Український науково-дослідний і проектний інститут цивільного будівництва «УкрНДПІцивільбуд», Конфедерації будівельників України, Національної спілки архітекторів України, ДП Український державний науково-дослідний інститут проектування міст «Діпромісто» ім. Ю.М. Білоконя.