Торік в Європі було продано нерухомості на суму € 37 млрд

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
london-busy

Згідно дослідженням компанії Catella, присвяченим житловій нерухомості Європи, в 2016 році було продано європейської нерухомості на суму € 37 млрд, а в 2017 році цей показник може збільшитися до € 39 млрд. Про це повідомила консалтингова компанія SV Development.

Причинами постійного зростання продажів є урбанізація, наявність капіталу, міграція та демографічна ситуація. «Це підкреслюється тим, що азіатські інвестори були активні на континентально-європейському ринку вперше в 2016 році. Кілька фондів інвестують в Іспанію, пенсійні фонди Великобританії і Німеччини вкладають в Нідерланди, 40% житлової нерухомості Берліна продається французьким, скандинавським і фінським покупцям», - стверджує керівник групи досліджень в Catella Томас Бейерл.

Аналізу піддалися 75 європейських міст. В результаті голландським містам Амстердаму, Утрехт і Роттердаму був привласнений рівень «метрополії» щодо інвестицій в житлову нерухомість. За ними слідують Гельсінкі, Копенгаген, Лондон і Манчестер.

Мальме, Стокгольм і Відень також знаходяться на високих рядках рейтингу («дійні корови»). Манчестер, Осло, Стокгольм, Лондон і Гельсінкі класифікуються аналітиками як «зірки». Рим, Порту і Сарагоса - «новачки» щодо інвестицій в житлову нерухомість.

«Наявність інвестицій на ринку житлової нерухомості зараз і в майбутньому будуть важливішими, ніж пошук ідеальної можливості для виходу на ринок», - зазначає Томас Бейерл.