Київ знаходиться в останній десятці рейтингу якості інфраструктури

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Kyiv2016-1

Київ знаходиться в останній десятці зі 140 міст в рейтингу якості інфраструктури World’s most livable cities, який обраховується аналітиками The Economist Intelligence Unit. Про це, під час інтерв’ю порталу «МЕтри» повідомила керівник сектору "Будівництво" BRDO Олена Шуляк.

Вона звернула увагу на те, що у жодному з міст-рекордсменів, за винятком Дубліна, не стягується збір у вигляді пайової участі в розвитку місцевої інфраструктури.

«У 2016 році дохід від пайового внеску становив лише 0,2% місцевих бюджетів. До того ж він не є виключно цільовим, а потрапляє до загальної "скарбниці" місцевої влади і може бути використаним на будь-які потреби. Як результат, маємо вбогий зовнішній вигляд та стан міст і селищ», - зазначила керівник сектору "Будівництво" BRDO.

BRDO виступає за скасування пайового внеску. Компенсувати скасування цього внеску мають надходження від оподаткування нерухомості.

«В Україні податок на нерухомість уже запроваджено з 2015 року. І насправді він є набагато ефективнішим, ніж те, що вимагають регуляторні органи на рівні 4–10% від вартості будівництва. За оцінками Центру економічної стратегії, податок на нерухомість тільки щодо власників квартир Києва (площа апартаментів, за які потрібно платити, ‒ понад 60 кв.м) при ставці 2,4% повністю компенсує заплановані надходження від пайового внеску», - наголосила Олена Шуляк.