Мінрегіон цьогоріч профінансує 180 проектів шкіл і дитячих садків

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
DSC_2290

Кабінет Міністрів України 23 травня схвалив фінансування 180 проектів будівництва та реконструкції загальноосвітніх шкіл та дитячих садків на суму 1,3 млрд грн з Державного фонду регіонального розвитку, головним розпорядником коштів якого є Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України.

Про це порталу нерухомості «МЕтри» повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе.

«180 проектів загальноосвітніх шкіл і дитячих садків вже схвалені для фінансування у 2018 році. Це будівництво нових і реконструкція існуючих навчальних закладів у регіонах України. У рамках цих проектів передбачатиметься впровадження принципів Нового Освітнього Простору. Це створення мотивуючого та креативного дизайну ззовні та всередині, проведення енергоефективних заходів та закупівля сучасного обладнання, а також створення умов для інклюзивного навчання», - сказав він.

Він нагадав, що наразі вже понад 115 шкіл по Україні активно впроваджують принципи Нового Освітнього Простору (НОП), і в цьому році є плани збільшити кількість таких шкіл, а також реалізовувати НОП в дитячих садочках.

Мінрегіон планує розробити для регіонів декілька типових проектів шкіл та дитячих садків, які відповідатимуть сучасним вимогам, закладеним у принципах НОП.

В цілому Кабмін схвалив розподіл 4 млрд гривень на 477 проектів у сфері освіти, медицини та соцзахисту, спорту, комунальної сфери, інфраструктури тощо.

Всього на 2018 рік у Державному фонді регіонального розвитку передбачено фінансування у розмірі 6 млрд грн.

Довідково:

Новий Освітній Простір – це спільна ініціатива Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та Міністерства освіти і науки України, а також ініціативної влади на місцях, яка реалізується в рамках реформи МОН «Нова Українська Школа».

Принципи НОП:

— мотивуючий простір та креативний дизайн;

— сучасне обладнання та ПО, швидкісний інтернет та Wi-Fi;

— енергоефективна будівля школи;

— умови безбар’єрного доступу та інклюзія (медіатеки, ІРЦ).