Укладені перші договори на придбання квартир за оновленою держпрограмою «Доступне житло»

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
rbdvscmrel

У столичній компанії «Київміськбуд» підписали перші договори на купівлю нерухомості за програмою «Доступне житло». Свої квартири у забудовника обрали чотири родини вимушених переселенців. Про це повідомила прес-служба компанії Київміськбуд.

Як зазначили у будівельній компанії, родина Ольги і Романа Кунівих житиме у ЖК «Новомостицько-Замковецький», велика сім’я потребує великого простору. В рамках програми Доступне житло 50% від потрібної суми на оплату житла було отримано від держави, решту коштів родина сплатила самостійно. Сьогодні  договір про купівлю було укладено і задоволені новосели поїхали освоювати новий житловий простір.

Свою власну квартиру тепер матиме у ЖК «Каховська» Євгенія Бражник, молода жінка також купує житло по програмі 50 на 50. Євгенія – переселенка з Луганська, радіє, що тепер матиме власний куточок для спокійного життя.

Нову квартиру в рамках програми придбала іТетяна Вікторівна Полякова, незабаром вона мешкатиме у ЖК «Медовий».

Також сьогодні у відділі продажу «Київміськбуду» вітали з підписанням угоди про купівлю квартири за програмою «Доступне житло» в ЖК «Медовий» Олексія Удовенка.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України удосконалив програму забезпечення населення доступним житлом. Оновлена програма дозволяє учасникам самим обрати, в якому будинку хочуть жити, збільшила коло людей, які можуть скористатися державною підтримкою та розширила кредитні можливості за рахунок залучення державних банків.

Відповідно до Порядку надання державної підтримки та забезпечення громадян доступним житлом, затвердженого Постановою КМУ від 10 жовтня 2018 р. № 819, право на державну підтримку мають:

1) особи, які перебувають на обліку громадян, що потребують поліпшення житлових умов, та члени їх сімей, які перебувають на такому обліку;

2) особи, у яких відсутня на праві власності житлова площа, та члени їх сімей, у яких відсутня на праві власності житлова площа, за умови, що такі особи та члени їх сімей не мали у власності житлової площі протягом останніх трьох років до моменту звернення;

3) особи, які мають у власності житлову площу (крім власності, розташованої на території, що є тимчасово окупованою відповідно до Закону України “Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України”, що не перевищує 13,65 кв. метра, та члени їх сімей, які мають у власності житлову площу, що не перевищує 13,65 кв. метра на одну особу;

4) особи, відомості про яких відповідно до вимог Закону України “Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб” внесені до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб, якщо такі особи не мають у власності та не мали у власності протягом останніх трьох років іншої житлової нерухомості, ніж та, що розташована на території, визначеній тимчасово окупованою територією відповідно до Закону України “Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України”, або житло яких зруйноване чи непридатне для проживання внаслідок проведення антитерористичної операції.

Середньомісячний грошовий дохід кандидатів, зазначених вище (заробітна плата, пенсія, соціальна та матеріальна допомога, стипендія та інші соціальні виплати, дохід від підприємницької, наукової, викладацької, творчої діяльності та іншої незалежної професійної діяльності, усі види винагород, грошове забезпечення військовослужбовців, дивіденди, відсотки, роялті, дохід від відчуження цінних паперів і корпоративних прав), разом з доходом членів їх сімей з розрахунку на одну особу не повинен перевищувати трикратного розміру середньомісячної заробітної плати у відповідному регіоні, розрахованого згідно з даними, визначеними Держстатом.