У парках встановлюватимуть кнопки виклику екстреної допомоги

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
emergency

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України оновлює державні будівельні норми щодо благоустрою територій, зокрема, парків. Відтак наразі розглядається пропозиція - влаштовувати в парках спеціальні кнопки виклику екстреної допомоги у разі можливого виникнення надзвичайних ситуацій.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе.

“Наразі переглядаємо норми безпеки у парках. Відтак є пропозиція, яка зараз розглядається - влаштовувати в цих громадських місцях спеціальні бокси із кнопкою екстреного виклику поліції. Це безпека і постійний зв’язок із працівниками служби у разі можливого виникнення надзвичайної ситуації. Тим паче, що у деяких нових парках це вже починають робити. Тому чому б не унормувати це питання і в ДБН?”, - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Ідею встановлення кнопок виклику екстреної допомоги в парках підтримали і користувачі соцмережі Facebook. Відтак на сторінці Лева Парцхаладзе було проведено опитування “Чи потрібні у парках кнопки екстреного виклику?”. За його результатами, практично всі із більше ніж 5 тисяч користувачів, які відреагували на опитування, “ЗА” влаштування кнопок виклику екстреної допомоги у парках. При цьому, багато хто запропонував за можливості облаштувати такі бокси із кнопками системами відеоспостереження або іншого захисту від помилкових викликів поліції.

Довідково: ДБН Б.2.2-5:2011 «Благоустрій територій» встановлює вимоги щодо нового будівництва, реконструкції та капітального ремонту об’єктів благоустрою незалежно від їх підпорядкування та форми власності. Це парки (гідро-, луго-, лісопарки, парки культури та відпочинку, парки-пам’ятки садово-паркового мистецтва, спортивні, дитячі, історичні, національні, меморіальні та інші), рекреаційні зони, сади, сквери; пам’ятки культурної та історичної спадщини; майдани, площі, бульвари, проспекти; вулиці, дороги, провулки, узвози, проїзди, пішохідні та велосипедні доріжки, зупинки та споруди міського громадського транспорту, майданчики для паркування; пляжі; кладовища; інші території загального користування; прибудинкові території; території підприємств; водоохоронні зони та прибережні захисні смуги в межах населених пунктів.