Мінрегіон наведе лад зі смітниками в громадських місцях

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
1-см

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України пропонує переглянути норми щодо забезпеченості громадських місць належною кількістю сучасних урн та контейнерів для сміття, а також відповідним улаштуванням місць їх встановлення.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

“Питання збору сміття в містах сьогодні дуже актуальне, особливо у місцях масово скупчення людей: у парках, на площах, пляжах і так далі. Зараз ми суттєво переглядаємо норми ДБН щодо благоустрою, зокрема, щодо забезпеченості належною кількістю сучасних контейнерів та урн на вулицях. Які наші пропозиції? Щоб контейнери та урни були в достатній кількості. Аби люди не блукали вулицями у пошуках хоч якоїсь урни, яка виявиться переповнена, бо інших поблизу немає. Щоб контейнери не лякали своїм запахом і виглядом перехожих, а контейнерні майданчики передбачали можливість роздільного збору та сортування. І щоб вони виглядали гарно та сучасно, гармоніювали із загальним виглядом міст, ландшафтом парків та іншою місцевістю”, - написав він.

За словами Парцхаладзе, у цьому питанні дуже важливо вивчити та проаналізувати існуючий європейський досвід. “Нам не треба далеко ходити, є ідеальні приклади такого впровадження у Європі. Просто бери і роби”, - додав заступник міністра.

ДБН Б.2.2-5:2011 «Благоустрій територій» встановлює вимоги щодо нового будівництва, реконструкції та капітального ремонту об’єктів благоустрою незалежно від їх підпорядкування та форми власності. Це парки (гідро-, луго-, лісопарки, парки культури та відпочинку, парки-пам’ятки садово-паркового мистецтва, спортивні, дитячі, історичні, національні, меморіальні та інші), рекреаційні зони, сади, сквери; пам’ятки культурної та історичної спадщини; майдани, площі, бульвари, проспекти; вулиці, дороги, провулки, узвози, проїзди, пішохідні та велосипедні доріжки, зупинки та споруди міського громадського транспорту, майданчики для паркування; пляжі; кладовища; інші території загального користування; прибудинкові території; території підприємств; водоохоронні зони та прибережні захисні смуги в межах населених пунктів.