Очільник нового Міністерства розвитку громад і територій України Альона Бабак: хто вона?

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
бабак

Очільником нового Міністерства розвитку громад і територій України стала Альона Бабак. Що відомо про нового міністра, про це пише Портал нерухомості МЕтри.

Альона Валеріївна Бабак — український політик. Народний депутат України VIII скликання. Член парламентської фракції Об’єднання САМОПОМІЧ. Експерт у сфері житлово-комунального господарства.

Народилася 27 вересня 1969 року, м. Кривий Ріг, Дніпропетровська область.

Відповідно до даних, оприлюднених на Урядовому порталі, Альона Бабак - колишня заступниця голови Комітету ВРУ з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства. Співголова Міжфракційного депутатського об'єднання «Рівні Можливості».
У 1991 році з відзнакою закінчила Київський державний педагогічний інститут іноземних мов за спеціальністю іноземні мови із присвоєнням кваліфікації вчителя іноземних мов. У 1996 році стала переможцем всеукраїнського конкурсу та отримала грант на навчання у США за підтримки фонду Едмунда Маскі. У 1998 одержала кваліфікацію магістра за спеціальністю «Бізнес адміністрування» та спеціалізацією «Фінанси» Олд Домініон Університету (Штат Вірджинія, США).

Трудову діяльність розпочала у 1993 році з роботи менеджера та аналітика перших програм розвитку місцевого самоврядування, що здійснювалися в Україні в рамках Угоди про співпрацю між Урядом України та Урядом США.

У період з 1998-2014 рр. пройшла шлях від спеціаліста з питань ціноутворення, фінансового управління в житлово-комунальній сфері та сфері місцевого розвитку до керівника проектів та провідного консультанта з питань регулювання діяльності суб’єктів природних монополій, інвестування у міську інфраструктуру, посилення місцевого самоврядування та децентралізації, енергоефективності у житловій та комунальній сфері та житлово-комунального господарства; залучення фінансування для цілей енергоефективності в житлі; ефективного управління комунальними підприємствами. Здійснювала дослідження та надавала консультації Центру комплексних досліджень з питань антимонопольної політики Антимонопольного комітету України, Науково-дослідного економічного інституту Міністерства економіки України; проектів міжнародної технічної допомоги за фінансування Програми розвитку ООН, Організації економічного співробітництва та розвитку, Агентства США з міжнародного розвитку, Світового банку, Європейського банку реконструкції та розвитку, Канадського агентства міжнародного розвитку, Швейцарської конфедерації, Програми соціальних перетворень у Центральній та Східній Європі Міністерства закордонних справ Королівства Нідерланди та інших.

Протягом трудової діяльності активно здійснювала дослідницьку діяльність з питань регулювання ціноутворення та розвитку конкуренції на потенційно конкурентних ринках житлово-комунальної сфери. Має близько 30 наукових праць, у тому числі надрукованих у виданнях Організації економічного співробітництва та розвитку. Була керівником науково-дослідних робіт з питань обґрунтування змін та доповнень щодо обсягів та джерел фінансування Загальнодержавної програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2004-2010 роки; корпоратизації комунальних підприємств, що провадять діяльність у сфері водо-, теплопостачання та водовідведення, формування та коригування цін/тарифів на житлово-комунальні послуги, досліджувала питання фінансових аспектів управління житлом.

У 2004 році разом з колегами заснувала Центр муніципального розвитку (ТОВ «Інститут місцевого розвитку»), який очолювала протягом 10 років. Одночасно брала участь у роботі Всеукраїнської благодійної організації «Інститут місцевого розвитку» та була членом правління. У період 2007-2013 років брала участь у роботі робочих груп з питань реформування житлово-комунального господарства при Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та була членом науково-консультативної ради при Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг.