В Україні близько 6 мільйонів громадян потребують власного житла

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Ipotech-forum

В Україні мешкає близько 44 млн жителів - з них 6 мільйонів громадян потребують власного житла. Тобто, житлового забезпечення потребує майже кожен 7 українець. Про це заявив президент Конфедерації будівельників України (КБУ) Лев Парцхаладзе, під час форуму «Іпотека – інструмент стрімкого розвитку економіки».

«54% українців зараз мешкають у перенаселеному житлі - тоді як у Великій Британії, Франції, Німеччині цей показник становить в середньому 7%. На одного українця маємо 24 м² житла, а в країнах Європи в середньому - 60 м²», - зазначив Лев Парцхаладзе.

Президент КБУ навів ще низку важливих даних: «70% житлового фонду в Україні - це застаріле та ветхе житло. При цьому - 7,5% житлового фонду, а це 75 млн м² – за офіційними даними – зовсім непридатні для проживання. У відносно новому житлі (збудованому після 90-их років) мешкає лише 11% населення».

При цьому, як зауважив президент КБУ, переважна більшість українських громадян наразі не мають можливості поліпшити власні житлові умови. Допомогти вирішити цю проблему може доступна іпотека.

«Створення маршрутної карти для запуску доступного іпотечного кредитування вже цього року – наше спільне ключове завдання», - підкреслив Лев Парцхаладзе.