У Києві затримали за хабар посадовця Держгеокадастру та посередника

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
хабар

Столичні правоохоронці затримали на одержанні 230 тис. грн хабаря посадовця ГУ Держгеокадастру у м. Києві та посередника.

Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

«Згідно із матеріалами досудового розслідування, у грудні 2021 року інспектори ГУ Держгеокадастру у ході проведення позапланової перевірки виявили порушення земельного законодавства з боку релігійної громади щодо нецільового використання земельної ділянки. У зв’язку із цим представника релігійної громади викликали до контролюючого органу для надання пояснень з приводу вчинення вказаного адмінправопорушення», - йдеться в повідомленні.

Як зазначили в прокуратурі, під час зустрічі заступник начальника ГУ повідомив представнику релігійної громади, що за вказане порушення їм загрожує штраф у розмірі понад 700 тис. грн, однак в разі необхідності, він може допомогти уникнути такої відповідальності за винагороду в сумі 230 тис. гривень.

З метою прикриття своєї незаконної діяльності посадовець надав контакт ФОП-геодезиста, який мав підготувати для громади документи, необхідні для уникнення адміністративної відповідальності.

За повідомленням прокуратури, 14 лютого посадовця та підприємця-посередника затримали на «гарячому» після передачі їм неправомірної вигоди в сумі 230 тис. грн.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжних заходів.