Турецькі компанії готові допомогти Україні в оновленні електромереж

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
11111

Відбулась робоча зустріч керівництва Конфедерації будівельників України (КБУ) та Союзу експортерів електрики та енергетики Туреччини (TEМ). Під час зустрічі турецька сторона запевнила, що турецькі компанії готові допомогти Україні в оновленні електромереж. Крім того для реалізації українських проектів можливе залучення фінансів турецьких банків.

Про це повідомила пресслужба Конфедерації будівельників України.

«Україна цінує досвід турецьких будівників. Ми готові до взаємовигідного партнерства», - наголосив президент КБУ Лев Парцхаладзе.

Він підкреслив, що зношеність вітчизняних електромереж більше 50%, тож у найближчі роки невідкладним стає завдання оновлення існуючих мереж та створення новітніх за найвищими сучасними стандартами.

Член правління ТЕМ, головний виконавчий директор Emek Elektrik Зафер Арабул розповів про варіанти участі турецьких компаній у українських проєктах.

«Наші компанії представляють весь спектр послуг. Є виробники обладнання, є підрядники з досвідом роботи на міжнародним ринках. Ми готові приймати участь в тендерах самі або у партнерстві з українськими компаніями. СЕЕТ – державне об’єднання, тож ми маємо повноваження залучати фінансування від турецького Зовнішекономбанку на проєкти з енергетики у різних країнах, у тому числі і в Україні», - сказав Зафер Арабул.

У червні Союз експортерів електрики та енергетики Туреччини планує провести розширену зустріч турецьких компаній з представниками української будівельної галузі.

«Наша мета – знайти надійних ділових партнерів, з якими реалізувати будівельні проекти у сфері енергетики. Будівельна галузь демонструє стан економики у цілому. Ми готові допомогати вам у будівництві  майбутнього вашої країни», - сказав Зафер Арабул.

Лев Парцхаладзе наголосив, що КБУ готова допомогти у інформуванні та акумуляції зацікавлених вітчизняних компаній.

«Для успіху потрібен надійний партнер. Ми допоможемо вам знайти таких серед українських компаній», - сказав він.