Верховний суд відновив справу щодо незаконності будинку «Монстра на Подолі»

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
 

вал-монстр-1024x747-1024x747

Верховний суд України за поданням Київської міської держадміністрації та Київради зупинив рішення апеляційного господарського суду щодо закриття провадження у справі столичної новобудови на вулиці Нижній Вал, 27-29, відомої як «Монстр на Подолі».

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив радник міського голови Києва Володимир Бондаренко.

Читайте також: Апеляційний суд визнав законним будинок-монстр на Подолі

«Рішення апеляційного господарського суду щодо закриття провадження у справі «Монстру на Подолі» зупинено за поданням  Київської міської державної адміністрації та Київської міської ради у Верховному Суді. Боротьба за знесення “зайвих поверхів” триває!», – написав він.

Верховний суд ухвалив також відкрити касаційне провадження у даній справі. Розгляд справи у Касаційному господарському суді призначено на 7 квітня.

Як раніше повідомляв портал МЕтри, початково об’єкт на вулиці Нижній Вал, 27-29 мав бути лише 7-поверховим, проте в ході будівництва забудовник довів висотність будівлі до 14 поверхів. Втім, в лютому 2015 року Господарський суд міста Києва заборонив вводити будівлю в експлуатацію. А вже у червні 2016 року Вищий господарський суд зобов’язав забудовника демонтувати верхні поверхи будівлі. Тим не менш, ТОВ "Пателі Лізинг" не залишило спроб ввести цю новобудову в експлуатацію.

Зокрема, 27 лютого Північний апеляційний господарський суд скасував рішення про незаконність будівництва та вимогу про знесення поверхів «ЖК Поділ Престиж» (відомого як «Монстр на Подолі»).