Однокімнатна квартира в Києві на вторинці коштує 530 мінімальних зарплат

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри

Rinok-vtorinnogo-zhitla-v-KiyeviЗа даними OLX, 1-кімнатна квартира на вторинці в найбільш недорогому районі столиці – Святошинському – в середньому коштує $31 тис. Отримуючи мінімальну зарплатню (1450 грн), киянину доведеться збирати на власне невеличке житло 530 місяців, а це цілих 44 роки.


За останні півроку на вторинному ринку нерухомості столиці більше всього продавалися саме 1-кімнатні квартири. Трохи відстають 2-кімнатні. Ціни на житло варіюються залежно від району. Якщо у Святошинському районі «одиничку» можна купити трішки менше ніж за $31 тис., то в Печерському районі доведеться віддати більше $50 тис. Тут же продаються й найдорожчі 2-кімнатні квартири – майже $62 тис. Менше всього за 2-кімнатні квартири просять у Дніпровському районі – трохи більше $40 тис. 3-кімнатне житло дорожче за все оцінюють в Оболонському районі столиці. Середня ціна квартири складає майже $64 тис. Дешевше всього 3-кімнатні квартири коштують у Святошинському районі – у середньому $48,5 тис.


За даними OLX, найзатребуваніше житло серед мешканців столиці в Оболонському районі. Тут зафіксовано більше всього закритих угод про продаж квартир на вторинці за останні півроку. На другому місці – Дарницький район, на третьому – Дніпровський.