На Київщині судитимуть інженера технагляду за завищені обсяги будівництва

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
атестація1

На Київщині органи прокуратури притягнуть до суду інженера технагляду, який видав будівельному підряднику акт приймання виконаних робіт із завищеними обсягами фактично виконаних робіт та використаних матеріалів. Таким чином він сприяв підряднику незаконно заволодіти понад 150 тисяч гривень бюджетних коштів.

Про це повідомила пресслужба прокуратури Київської області.

«У ході досудового розслідування кримінального провадження встановлено, що між комунальним підприємством Демидівської сільської ради Вишгородського району Київської області та Товариством було укладено договір на виконання робіт з реконструкції котельні, що перебуває на балансі комунального підприємства вартістю 1,95 млн грн бюджетних коштів», - йдеться у повідомленні.

У подальшому, інженер технічного нагляду при здійсненні своїх повноважень затвердив акт приймання виконаних підрядних робіт та довідки про їх вартість, в яких містились завідомо неправдиві відомості із завищеними обсягами фактично виконаних робіт та використаних матеріалів.

Після підписання директором комунального підприємства вищевказаного акту виконання підрядних робіт, у відповідності до умов укладеного договору Вишгородське управління Державної казначейської служби, маючи в наявності всі необхідні документи, здійснило перерахування бюджетних коштів на банківський рахунок Товариства.

Втім, згідно з висновками судової будівельно-технічної експертизи загальна вартість невиконаних робіт на об’єкті становить понад 150 тис грн.