У Києві судять аферистів, які привласнювали та перепродавали чужі квартири

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
ProkKyeva

Органи прокуратури скерували до суду обвинувальний акт відносно чотирьох учасників злочинної групи, які займалися незаконним відчуженням та перепродажем житлових об’єктів комунальної та приватної власності.

Про це повідомила пресслужба прокуратури міста Києва.

«Упродовж 2016-2017 років підозрювані за підробленими документами незаконно заволоділи п’ятьма житловими приміщеннями у різних районах столиці. Так, отримавши інформацію про смерть власників житла (зазвичай самотніх пенсіонерів), шахраї виготовляли підроблені договори купівлі-продажу квартири та на підставі цих документів переоформлювали право власності на підставних осіб», - йдеться у повідомленні.

У трьох епізодах потерпілі дізналися про незаконне відчуження майна під час оформлення спадщини. Ще два епізоди заволодіння квартирами комунальної власності правоохоронці встановили слідчим шляхом.

Загальна сума збитків становить понад 5 млн гривень.

За результатами досудового слідства установлена причетність до злочину 4 зловмисників. Один із них  - раніше судимий за розбій мешканець Київської області, який з  2010 року перебував у розшуку.

Учасникам злочинної схеми оголошено підозри у вчиненні злочинів, передбачених Кримінальним кодексом України. Санкціями статей передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

На незаконно відчужені квартири накладено арешт з метою недопущення їх подальшого незаконного продажу.