У Києві суд дозволив будувати скандальну висотку на Печерську

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
 

суд

Окружний адміністративний суд Києва дозволив будівництво багатоповерхового житлового комплексу в Печерському районі столиці на вулиці Ольшанської, 2-6 між будинками № 2-А по вулиці Ольшанської і № 16 на вулиці Професора Підвисоцького.

Відповідне рішення оприлюднене в єдиному реєстрі судових рішень.

У судовому рішенні відзначається, що 24 вересня 2019 року ТОВ «МК-8» отримало від Державної архітектурно-будівельної інспекції відповідний дозвіл на будівництво.

Забудовник планував зводити новий житловий комплекс на зсувонебезпечній ділянці і всупереч положенням чинного Генплану Києва. Згодом дозвіл на виконання робіт було анульовано, як і Містобудівні умови і обмеження (ДУО) на проектування.

Як зазначено в матеріалах справи, один з орендарів земельних ділянок, де планується будівництво - ТОВ «Український фонд розвитку регіонів» - звернулося з цього суду позовом до ДАБІ України, Департаменту ДАБІ в Києві, а також Департаменту містобудування та архітектури Київської міськдержадміністрації.

У березні 2020 року Окружний адміністративний суд розглянув заяву ТОВ «Український фонд розвитку регіонів» та зупинив два вищевказаних рішення ДАБІ України та Департаменту ДАБІ в Києві.

Водночас, суд зазначив, що дана ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку.