Столичного комунальщика судитимуть за розтрату коштів для ремонту житлових будинків

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
prokuratura

Органи прокуратури повідомили про підозру службовій особі КП «Київжитлоспецексплуатація» у пособництві в розтраті бюджетних коштів, виділених для проведення капітального ремонту житлових будинків у Голосіївському районі столиці.

Про це повідомила пресслужба прокуратури міста Києва.

«Згідно з матеріалами кримінального провадження,  упродовж 2018 року провідний інженер відділу технічного нагляду комунального підприємства, діючи в інтересах службових осіб підрядної організації та достеменно усвідомлюючи про неповне та неякісне виконання вказаним товариством будівельних робіт, підписав акти приймання виконаних робіт», - йдеться в повідомлені.

Розмір матеріальної шкоди громаді міста Києва складає понад 170 тис. гривень, що документально підтверджується висновками експертиз.

Як зазначили у прокуратурі, службовцю комунального підприємства повідомлено про підозру у пособництві розтраті бюджетних коштів шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому повторно та внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, які спричинили тяжкі наслідки.

Про підозру у даній справі повідомлено також службовій особі підрядної організації.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним особам запобіжного заходу та застосування заходів забезпечення у кримінальному провадженні задля відшкодування завданих збитків державі.