Польщі критично не вистачає українських будівельників, які виїхали через короновірус

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
kaski

Будівельній галузі Польщі загрожує безпрецедентне падіння через те, що близько 20% українських робітників повертаються в Україну з причини пандемії коронавирусу. З іншого боку, потенційні польські робітники не можуть приїхати в країну.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

"Закриття європейських кордонів несе величезні ризики для польської промисловості, яка оцінюється в 200 млрд злотих (47 млрд доларів), і яка залежить від мігрантів. Особливо страждає будівельний сектор", - відзначають в агентстві.

Польський будівельний сектор, в якому зайнято 400 тисяч чоловік, становить близько 8% внутрішнього валового продукту Польщі.

На тлі страху втратити українських працівників через закриття європейських кордонів у зв'язку з коронавірусом представники польського будівельного сектора закликали свій уряд розширити пакет стимулюючих заходів.

"Серйозне відсутність робочих призведе до значного скорочення можливостей галузі", - заявила Польська асоціація будівельних роботодавців у відкритому листі до уряду.

Зокрема, бізнес просить польський уряд продовжити терміни перебування і робочі візи для працівників, а також - призупинити стягнення деяких штрафів і податків.