З Броварського забудовника стягнуть понад 1,2 млн грн за користування земельною ділянкою

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
VSU

Верховний Суд залишив в силі рішення господарського суду про стягнення з забудовника на користь Броварської міської ради понад 1,2 млн грн заборгованості зі сплати орендної плати за користування земельною ділянкою комунальної власності площею понад 17 га, призначеною для будівництва та обслуговування торгівельного комплексу, й розірвання договору щодо цієї землі.

Про це повідомила пресслужба прокуратури Київської області.

«Незважаючи на рішення суду фізична особа - учасник товариства, у позапроцесуальний спосіб та з надуманих мотивів намагалась оскаржити законне та обґрунтоване судове рішення», - йдеться в повідомленні.

У прокуратурі зазначають, що судами апеляційної та касаційної інстанцій неодноразово та неоднозначно вирішувалось питання про можливість фізичної особи, що має корпоративні права в юридичній особі, бути суб’єктом апеляційного оскарження у спорі даної категорії.

За принципової послідовної позиції прокуратури області судове рішення, яким остаточно відмовлено у відкритті апеляційного провадження за скаргою учасника товариства, постановою Верховного Суду залишено без змін та підтверджено чинність рішення про задоволення позову прокурора.