Прокуратура блокує будівництво житлового кварталу в Пущі-Водиці

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Prokuratura

Офіс Генерального прокурора розпочав кримінальні провадження у зв'язку із незаконним будівництвом житлового кварталу по вулиці Квітки Цісик у Пущі-Водиці в  Києві, за фактами незаконної порубки дерев, пошкодження об'єктів культурної спадщини та зловживання владою або службовим становищем. Справу взяла на особистий контроль нещодавно призначена Генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

Про це повідомила пресслужба Прокуратури міста Києва.

«За попередніми даними, посадові особи ХК «Київміськбуд», за сприяння окремих посадовців Державної архітектурно-будівельної інспекції та Київської міської державної адміністрації здійснюють незаконне будівництво у Пущі-Водиці», - йдеться у повідомленні.

Ділянку площею 0,69 гектара холдинговій компанії було надано у липні 2017 року в оренду на 15 років для будівництва рекреаційно-оздоровчого комплексу. Втім наразі на ній здійснюється будівництво житлового комплексу, квартири якого вже виставлені на продаж. Для їх зведення було незаконно вирубано 214 дерев. При цьому, рішення Київради дозволяло вирубку лише одного дерева.

«Територія Пуща-Водиці – це історичний ареал. В ньому заборонене знищення насаджень та будівництво нових житлових утворень. Саме тому прокуратура мусила відреагувати на цю незаконну забудову, щоб добиватися її припинення та притягнення до відповідальності всіх причетних. Ми також маємо з’ясувати на підставі чого надавалась ділянка та дозволи на це будівництво і забезпечити відшкодування всіх збитків», - заявила Ірина Венедіктова.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні доручено слідчим територіального управління ДБР, розташованого в місті Києві.

У свою чергу у ХК «Київміськбуд» заявили, що будівництво апарт-комплексу у Пущі Водиці абсолютно законне, має всі відповідні дозволи і документи. Виділення земельної ділянки пройшло всю процедуру та кілька рівнів погоджень, процедура йде кілька років, всі порядки денних та протоколи як комісій, так і сесій у відкритому доступі. Сплачено компенсаційний збір за зрубані дерева. Будується не житловий будинок, а комплекс апартаментів для відпочинку, як і зазначено у документації. "Холдинговою компанією буде зроблено усе можливе з точки зору правового поля, аби суд виніс об’єктивне рішення, яке доведе правомірність дій компанії щодо зведення апарт-комплексу у Пущі-Водиці", - наголосили в ХК «Київміськбуд».