В центрі Києва забудовники знищили сквер

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
1

У центрі Києва на розі Татарської і Глибочицької вулиць забудовники вирубали зелену зону. Про це повідомляє кореспондент порталу МЕтри.

До 2015 року цю ділянку орендувала у міста релігійна громада Церкви Ісуса Христа святих останніх днів (яких ще називають мормонами). Вони отримали ділянку у 2005 році для зведення молитовного будинку з недільною школою – але за умови, що будівництво буде завершено впродовж трьох років після укладення договору.

Впродовж десяти років будівництво так і не розпочалося, натомість проти нього постійно протестували місцеві мешканці та ініціювали створення скверу у цьому місці. У 2015 році Київрада розірвала договір оренди із мормонами – і надала статус скверу зеленій зоні.

Втім, як повідомляє видання Хмарочос, вже через декілька місяців після виборів мормони оскаржили це рішення в суді. Вже у липні 2019 року Верховний Суд остаточно повернув цю ділянку мормонам.

Нагадаємо, що це вже не перший випадок, коли скандальні забудовники використовують карантин, для того, щоби активізувати свою діяльність всупереч позиції місцевої громади