Екс-президента "Укрбуд" не стали брати під варту не дивлячись на відсутність застави

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
микитась

Вищий антикорупційний суд 20 квітня відмовив прокурору Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у взятті екс-президента "Укрбуду" Максима Микита під варту. Відповідне рішення суд прийняв незважаючи на те, що Микитась не вніс раніше призначених 100 мільйонів гривень застави.

Трансляція засідання велася на YouТube-каналі ВАКС.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура подала клопотання про взяття екс-депутата під варту без альтернативи внесення застави. Оскільки він не вніс вказану заставу.

Однак, суддя Катерина Широка відхилила клопотання САП. Повний текст постанови суду повинні опублікувати протягом 5 днів. Наразі мотивація суду невідома.

Нагадаємо, що в травні 2019 року Національні антикорупційне бюро провело обшуки у службовців Нацгвардії в і ряді приватних компаній. Слідчі дії проводилися в рамках справи про махінації з квартирами Нацгвардії.

У жовтні 2019 року НАБУ оголосило підозру президенту корпорації «Укрбуд» Максиму Мікітасю. Пізніше Апеляційна палата ВАКС обрала йому запобіжний захід на утримання під вартою з альтернативою 80 млн грн застави, тому через кілька днів він вийшов на волю.

Уже в січні цього року прикордонники зняли Максима Микита з літака при спробі покинути межі країни.