Вже 1362 родини поліцейських придбали житло на умовах пільгового лізингу

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
police

Станом на 21 квітня поточного року, за підтримки Державної іпотечної установи 1362 родини поліцейських Національної поліції та рятувальників ДСНС отримали можливість придбати житло на умовах фінансового лізингу.

Про це повідомила пресслужба ДІУ.

Як уточнили у ДІУ, на минулому тижні ця установа придбала 26 квартир для передачі службовцям на умовах фінансового лізингу. Триває процес підготовки договорів.

За словами керівника Державної іпотечної установи Вячеслава Фролова, механізм оренди з правом викупу (фінансового лизингу житла) на сьогодні є одним із небагатьох діючих способів державної підтримки у вирішенні житлових питань громадян.

«Не зважаючи на форс-мажорні обставини, які спричинені пандемією нового коронавірусу, Державна іпотечна установа продовжує взяті на себе зобов’язання по реалізації програми фінансового лізингу житла. Сьогодні можна з упевненістю говорити, що наша спільна з МВС програма довела свою ефективність та є одним із небагатьох дійсно працюючих механізмів державної підтримки громадян у придбанні житла», - зазначив т.в.о. голови правління ДІУ.

Він додав, що попит на програму значно перевищує можливості ДІУ його задовольнити. Завдяки привабливим умовам для лізингоодержувачів, серед яких - відсутність першого внеску, мінімальні відсотки лізингової винагороди, можливість самостійного вибору квартири та ін., цей механізм стає не тільки конкурентоздатним, а майже безальтернативним.

«На даному етапі придбання квартир для службовців структури МВС здійснюється за рахунок коштів, отриманих у результаті продажу облігацій, емітованих ДІУ на загальну суму 1,3 млрд. гривень, але для реалізації нашої стратегічної мети, а саме, поширення дії програми на всі інші категорії громадян, без фінансової підтримки держави обійтися буде вкрай складно. Тисячі заявок, які надходять до нас, свідчать про великий запит суспільства, тому ми сподіваємося, що після стабілізації епідеміологічної обстановки, держава розпочне допомагати цим людям у вирішенні своїх житлових потреб, адже потреба у житлі є базовою», - сказав Вячеслав Фролов.

Довідково:

Порядок забезпечення Державною іпотечною установою поліцейських та осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту житлом на умовах фінансового лізингу, який затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 14 листопада 2018 р. № 1201, спрямований на поліпшення житлового забезпечення та соціального захисту вищезазначених категорій службовців, що буде ефективним стимулом для сумлінного виконання ними службових обов’язків.