Уряд спрямує дивіденди Нафтогазу на «Велике будівництво»

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
5eb2a02e26f12133521544_820x360

Уряд запускає проект по будівництву та реконструкції 210 приймальних відділень по всій Україні на суму щонайменше 6 млрд грн, зокрема, за рахунок коштів НАК «Нафтогаз України».

Про це заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, відкриваючи засідання Уряду у середу, 6 травня.

Стосовно програми «Велике будівництво», на реалізацію якої лише у дорожнє будівництво закладено понад 100 млрд грн, а на розбудову соціальної інфраструктури передбачаються направити кошти ДФРР, Денис Шмигаль наголосив: «Прошу Мінфін забезпечити, щоб кошти з ДФРР пішли в регіони якомога швидше. Давайте не будемо затягувати цей процес на липень-вересень, тому що більшість об’єктів – це школи і дитсадочки. Важливо, щоб будівництво тривало вже. До 1 вересня об’єкти освітньої інфраструктури мають бути якісно завершеними. Це дуже важливо».

Також Денис Шмигаль підкреслив, що однозначно, соціальна інфраструктура вимагає комплексних змін. Особливо це стосується медицини. Йдеться про реконструкцію і наповнення обладнанням 210 приймальних відділень опорних лікарень за єдиними стандартами по всій України.

«Частина коштів, отримана від нашого найбільшого платника податків НАК «Нафтогаз», піде на будівництво та реконструкцію приймальних відділень по всій Україні. Ми говоримо про проект на суму щонайменше 6 млрд грн», - зазначив Прем’єр-міністр.