У Києві карантин ніяк не вплинув на ціни вторинного економ-житла

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
київ

Тенденція повільного зростання цін, яка спостерігалася з початку року у недорогому сегменті вторинного ринку житла Києва, продовжувала зберігатися і у квітні. Про це свідчать дані, оприлюднені Інформаційно-аналітичним центром компанії «Олімп Консалтинг».

Згідно з інформацією компанії, у січні-квітні цього року середня вартість вживаного житла в столиці стабільно збільшується на 1$ за кожний квадратний метр щомісяця. За підсумками квітня вона вийшла на рівень 996$ за кв. метр.

Таким чином можна зробити висновок, що карантинні заходи, запроваджені у зв’язку з поширенням респіраторної хвороби COVID-19, ніяк не вплинули на ціни недорогого вторинного житла Києва.

Найвищими ціни на таке житло, залишаються у Печерському районі. Тут квадратний метр оцінюється у середньому в 1637 $. Також високий рівень цін зберігається у Шевченківському районі - тут квадратний метр старого житла вийшов на рівень 1057 $.

Найдешевше столичне житло розташовується в лівобережній частині міста. Так, у Деснянському районі вторинне житло коштує близько 795 $ за кв метр. У Дніпровському та Дарницькому районах б/в квартири оцінюються на рівні 872 $ та 877 $ за кв. м. відповідно.

На правобережній частині Києва найдешевше вторинне житло розташоване у Святошинському районі – тут воно коштує в середньому 856 $ за кв. метр. Дещо вище подібне житло котується у Солом’янському районі. Тут б/в квартири оцінюються у 927 $ за кв. м. У Подільському квадратний метр такого житла коштує 966 $.

У Голосіївському та Оболонському районах старі квартири коштують 979 $ та 990 $ за кв. метр.

У «Олімп Консалтинг» зазначили, що дані наведені в сегменті житла, побудованого в період з 1950 по 1992 роки.