Столичний метрополітен готують до відкриття

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
метро

Столична влада готується до відновлення роботи метрополітену. Буде запроваджено низку нововведень. Зокрема, після відновлення роботи підземки пасажири зможуть користуватися виключно безконтактними засобами оплати. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції.

«Усі розуміють, що нам вкрай необхідно відновлювати і роботу метрополітену. Бо без цього ми не уникнемо транспортної проблеми у місті. Київ готується до відкриття метро. На станціях там зараз наносять спеціальну розмітку – біля кас, турнікетів, на платформах. Щоб нагадувати пасажирам про необхідність дотримуватися дистанції та елементарних правил безпеки», – сказав Віталій Кличко.

Він також нагадав, що громадський транспорт столиці перейшов на систему електронного квитка. І після відновлення роботи підземки пасажири зможуть користуватися виключно безконтактними засобами оплати.

«Сплачувати за проїзд на турнікетах можна буде KyivSmartCard, карткою метро, безконтактною банківською карткою будь-якої платіжної системи – на жовтих турнікетах, мобільними додатками Google Pay та Apple Pay, мобільним додатком KyivSmartCity та разовим квитком з QR-кодом (паперовим або електронним)», – повідомив мер Києва.

Протягом місяця з дати відновлення роботи метро пасажири також зможуть використати раніше придбані жетони зеленого кольору.

«Що стосується наземного громадського транспорту. В ньому пасажири, крім електронних способів оплати, до 1 липня зможуть купувати квиток на проїзд і в кондуктора. До відновлення роботи метро та наземного транспорту електронний квиток можна купити у Т-кiосках. Їх у столиці понад 300. І розташованi вони переважно на зупинках громадського транспорту», – зазначив Віталій Кличко.