Діяльність ХК Київміськбуд та його керівництва хочуть розслідувати на парламентському рівні

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
12

У Верховній Раді України зареєстровано проект постанови про утворення парламентської Тимчасової слідчої комісії з метою перевірки фінансово-господарської діяльності Публічного акціонерного товариства «Холдингова компанія «Київміськбуд». Проект на розгляд парламенту вніс народний депутат України Єгор Соболєв.

Як зазначається у проекті постанови, оприлюдненій на сайті ВРУ, окрім перевірки фінансово-господарської діяльності Київміськбуду, Тимчасова слідча комісія має також здійснити контроль за ходом розслідування кримінальних проваджень щодо ПАТ ХК «Київміськбуд», членів його Правління та членів Наглядової ради.

Єгор Соболєв у пояснювальній записці, зокрема, наголосив, що у 2014 році правоохоронними органами було виявлено та розпочато розслідування  кримінальних правопорушень про розкрадання майна «ХК «Київміськбуд».

«За версією слідства, до вчинення зазначених правопорушень мали відношення особи, які на підставі довіреності представляли інтереси Київської міської ради в Наглядовій раді публічного акціонерного товариства», - зазначив Єгор Соболєв.

Також народний депутат звернув увагу на порушене кримінальне провадження щодо незаконної приватизації понад 52 млн. акцій ПАТ «ХК Київміськбуд», які належать територіальній громаді міста Києва.

До складу Тимчасової слідчої комісії має увійти 8  народних депутатів України, виходячи із забезпеченням принципу пропорційного представництва депутатських фракцій та груп. Головою Тимчасової слідчої комісії пропонується обрати народного депутата України Альону Бабак (фракція «Самопоміч»),  заступником голови комісії – народного депутата України Віталія Сташука (фракція «Народний фронт»).

На розслідування Тимчасовій слідчій комісії пропонується дати пів року, після чого вона має звітувати на пленарному засіданні Верховної Ради України.