Конфедерація будівельників України увійшла до складу Ради експортерів та інвесторів

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Масив

Експерти Конфедерації будівельників України (КБУ) взяли участь в установчій нараді Ради експортерів та інвесторів (РЕІ) під головуванням Міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби.

РЕІ функціонує в якості структурного підрозділу Міністерства зовнішніх справ України, її головна мета – дати бізнесу можливість просувати українські товари на зовнішні ринки за сприяння МЗС.

“МЗС - це не лише про візи та імідж України за кордоном, це і про реально діючі інструменти виходу на зовнішні ринки. Нині, у кризу, це особливо важливо: дати можливість збільшити торгівлю українськими товарами за кордоном. Це не стосується окремих компаній. Це стосується всієї економіки”, - заявив міністр, звертаючись до представників понад 100 компаній, які увійшли до складу оновленої Ради.

КБУ представляли: Голова Ради директорів Олександром Ротовим та СЕО GERZ HOLDING Артем Семенюк, які входять до складу РЕІ МЗС.

«Першочергові питання роботи Ради експортерів та інвесторів при МЗС України стосуються, насамперед, створенню робочого механізму з опрацювання звернень вітчизняних компаній щодо просування їх продукції та пошуку партнерів на іноземних ринках шляхом використання наявних можливостей українських закордонних дипломатичних представництв», – прокоментував Голова Ради директорів КБУ Олександр Ротов, акцентуючи увагу на тому, що саме це – запорука стабільної роботи РЕІ.

Зі свого боку КБУ докладатиме якомога більше зусиль задля того, щоб нові закордонні ринки перетворювалися на реальні можливості для українських будівельників та девелоперів. Низка таких питань стосується, зокрема, й питань міграційного законодавства, що унеможливлюють легальну трудову міграцію на закордонні ринки у складі українського бізнесу, що виступає роботодавцем для таких мігрантів. За результатами установчої наради сторони дійшли згоди проводити аналогічні зустрічі на регулярній основі та перевести комунікацію у формат створення галузевих підрозділів РЕІ МЗС, відповідальних за розвиток діяльності на закордонних ринках.