Мер Києва обіцяє розпочати будівництво метро на Троєщину в кінці року

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
мост

У Києві триває активне будівництво Подільсько-Воскресенського мостового переходу. Влада Києва налаштована в кінці цього року відкрити автомобільне сполучення Подільсько-Воскресенським мостом. Та розпочати будівництво нової гілки метро – на Троєщину.

Про це повідомив Київський міський голова Віталій Кличко на своїй сторінці Facebook.

«Там вже почали встановлювати ванти на арочну конструкцію мосту. Це потрібно для стабілізації та міцності споруди. Вже встановили 8 великих тросів. Їх, нагадаю, місто придбало у німецької компанії Bridon-Bekaert, відомого в світі підприємства, що виробляє всі види промислових сталевих тросів», - написав Віталій Кличко.

Мер Києва нагадав, що Подільсько-Воскресенський - найбільший арочний міст в Європі. На ньому облаштують 6 смуг для автомобільного руху та 2 залізничних колії під майбутнє метро - на нижньому ярусі. Прокладуть також і трубопровід.

«Ми робимо все і налаштовані в кінці цього року відкрити автомобільне сполучення Подільсько-Воскресенським мостом. Та розпочати будівництво нової гілки метро – на Троєщину», - наголосив столичний голова.