Після Brexit ціни на житло в Лондоні впали до мінімуму за 7 років

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
londonІндекс цін на житлову нерухомість у Лондоні в червні впав до позначки -46 з позначки -35 у травні, досягши найнижчого рівня з початку 2009 року. Про це повідомила агенція Bloomberg с посиланням на данні Королівського інституту дипломованих оцінщиків (RICS).

Дослідження RICS дозволяють вперше побачити вплив Brexit на британський ринок житла. Судячи з усього підсумки референдуму засмутили багатьох покупців і продавців на ринку нерухомості, і очевидно, що деякі з них переглядають свої дії та намагаються переглянути ціни. Таким чином, негативні тенденції, що спостерігались на ринку нерухомості Великої Британії до референдуму про вихід з ЄС, після оголошення його результатів значно посилились.

Зокрема, за оприлюдненими RICS даними, попит на житлову нерухомість по всій Великій Британії в червні впав до найнижчого рівня із середини 2008 року. У наступні три місяці учасники ринку очікують найслабші продажі за останні 28 років. Крім того, вони зафіксували тривале зниження кількості нових об’єктів, виставлених на продаж, по всій Великій Британії, за винятком Північної Ірландії.

Індекс цін на житло в усій Великій Британії знизився з 19 в травні до 16 у червні, досягнувши найнижчого показника з січня 2015 року. Індекс цінових очікувань в короткостроковій перспективі впав до -27, а індекс очікувань щодо цін на 2017 рік – з 54 до нуля.

Водночас у дослідженні RICS зазначається, що ціни на житлову нерухомість почали знижуватися ще до референдуму. За даними компаній, у травні ціни впали на 1,4%, продемонструвавши найзначніше зниження за місяць із червня 2011 року.