Аркада відсуджує в Київради 365 млн грн за інженерні мережі ЖК «Патриотика»

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Аркада-1024x763

Питання про відшкодування Київською міською радою 365 млн грн з бюджету міста компанії «Будеволюція» за побудову інженерних мереж для комплексу «Патріотика» (вулиці Бориса Гмирі, Софії Русової в Дарницькому районі) відправлено до суду першої інстанції на новий розгляд. Зазначений житловий комплекс є одним із об’єктів незавершеного будівництва, що споруджується банком «Аркада».

Про це порталу МЕтри повідомили у Київській міській адміністрації.

Відповідне рішення ухвалене Верховним Судом у складі колегії суддів Касаційного господарського суду 18 червня 2020 року. Таким чином, рішення судів першої та апеляційної інстанцій про відшкодування Київською міською радою 365 млн грн на користь ТОВ «Будеволюція» скасовано та направлено до суду першої інстанції на новий розгляд. Зазначене питання буде вирішено після набрання законної сили рішенням Господарського суду міста Києва за результатами нового розгляду.

У КМДА нагадали, що мова йде про відшкодування витрат на будівництво інженерних мереж поза межами земельної ділянки забудовника.

Як відомо, на сьогодні банк «Аркада» та компанія-забудовник припинили процес будівництва житлових комплексів, що споруджувались із залученням коштів фізичних та юридичних осіб. Кількість осіб, які інвестували в будівництво об’єктів банку, близько 13 тисяч інвесторів, враховуючи членів їх родин, складає понад 30 тис.

Низка неврегульованих забудовником і Фондом фінансування будівництва (ФФБ створено в АТ АКБ «АРКАДА») питань призвели до того, що інвестори опинилися заручниками ситуації, вирішення якої потребує залучення та консолідації зусиль усіх зацікавлених сторін.

Місто, в межах своїх повноважень, готове виступити координатором та всіляко сприяти тому, щоб врегулювати питання навколо житлових комплексів «Патріотика на озерах», «Еврика» та «Патріотика».

Міська влада створила робочу групу, щоб консолідувати зусилля для запуску процесів завершення будівництва, виконання технічних умов для безпечного та надійного функціонування ЖК, інженерних об’єктів тощо. Однак банк «Аркада», який місто закликає до конструктивного підходу, має проявити відповідальність перед інвесторами та запропонувати шлях завершення будівництва комплексів.