Пошкоджений вибухом житловий будинок у Києві демонтують

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
дом

Пошкоджений вибухом житловий будинок у Дарницькому районі Києва буде демонтовано. Про це заявив столичний голова Віталій Кличко 26 червня під час онлайн пресконференції.

"Будинок, як і говорили попередньо фахівці, буде повністю демонтований. Вже розробляється спеціальний проект, як це зробити, аби не сталося нових обвалів та щоб не нашкодити сусіднім будинкам" – сказав він.

Віталій Кличко зазначив, що сусідні секції біля багатоповерхового будинку на вул. Соломії Крушельницької, 1/5 та будинку на вулиці Григоренка, 41 обстежила спеціальна комісія. До обстеження були залучені фахівці державного підприємства "Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій".

За висновками інституту, пошкоджень сусідніх секцій та будинку на Григоренка, 41, що могли б спричинити їх обвал, фахівці не виявили. Відтак, штаб з ліквідації надзвичайних ситуацій ухвалив рішення про повернення мешканців зазначених будинків у свої квартири.

Висновки ж щодо причин вибуху в будинку зробить Державна комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Триває експертиза, правоохоронні органи працюють, винні в цій трагедії мають понести відповідальність.