Київрада планує надати податкові пільги для добудови об’єктів «Укрбуду»

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Укрбуд-Парк-долина-1024x716-1024x716Київрада розгляне питання щодо скасування сплати пайової участі ХК «Київміськбуд» для добудови об’єктів «Укрбуду». Про це мер Києва Віталій Кличко заявив на початку засідання Київради.

За словами мера, Київрада повинна ухвалити рішення, що в компетенції міста, аби допомогти інвесторам «Укрбуду» отримати своє житло.

«Ми вчора дискутували з главами фракцій і продовжимо шукати компроміс, аби допомогти інвесторам «Укрбуду». Як ви знаєте, там є три проблемних моменти. Вирішення двох із них залежить від Міноборони та уряду. А в одному, що в компетенції міста, можемо допомогти людям ми», – підкреслив Віталій Кличко.

Він зазначив, що, оскільки грошей на добудову об’єктів не вистачає, «Київміськбуд» звернувся до міської влади скасувати сплату пайової участі на об’єкти «Укрбуду». Це дозволить до кінця року, поки пайову скасують в Україні (із 1 січня 2021-го) завершити кілька будинків. І люди зможуть отримати своє житло.

«Я вважаю, що в цій ситуації це – правильне рішення. Бо люди не винні. І таке рішення залежить від нас з вами. Його проект ми винесемо на розгляд Київради 23 липня. До того керівництво «Київміськбуду» зустрінеться з керівниками фракцій, з депутатами, представниками інвесторів і надасть всі необхідні обґрунтування і пояснення», – повідомив Віталій Кличко.