У Києва намагались відібрати 80 млн грн. через Подільський міст

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
мост

У Києві суд апеляційної інстанції скасував рішення господарського суду міста, яким зі столичного бюджету на користь комерційної структури безпідставно стягнуто понад 80 млн грн.

Про це повідомила прес-служба прокуратури міста Києва.

«Встановлено, що у 2017 році приватне товариство звернулося до господарського суду з позовом про стягнення з місцевого бюджету шкоди, яка начебто заподіяна внаслідок будівництва Подільського мостового переходу через річку Дніпро у місті Києві», - йдеться в повідомленні.

За доводами товариства, воно є орендарем земельної ділянки поруч із будівництвом і розміщеному на ній майну (старим промисловим будівлям) завдано шкоду. Господарський суд м. Києва позов задовольнив.

Разом з цим, прокуратурою міста встановлено, що вказане рішення ґрунтується лише на суперечливому висновку експертизи. Інші докази, що підтверджують завдання шкоди, відсутні.

У звʼязку з цим, рішення господарського суду м. Києва було оскаржено прокуратурою міста до Північного апеляційного господарського суду, який погодившись з доводами прокурора, скасував рішення суду першої інстанції та в задоволенні позову відмовив.