У червні за програмою фінлізингу придбано 204 квартири

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
DIU

У червні поточного року Державна іпотечна установа задовольнила 204 заяви від поліцейських та рятувальників на придбання житла з подальшою передачею його на умовах фінансового лізингу.

Про це повідомила пресслужба ДІУ.

Від початку функціонування програми ДІУ «Житло у фінансовий лізинг», за заявами поліцейських Національної поліції України та рятувальників Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Державною іпотечною установою забезпечено фінансування з передачі у фінансовий лізинг 1795 квартир у всіх регіонах України.

Як нагадали у ДІУ, Порядок забезпечення Державною іпотечною установою поліцейських та осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту житлом на умовах фінансового лізингу було затверджено Урядом у 2018 році.

За умовами зазначеного Порядку, придбання квартир здійснюється ДІУ за рахунок вільних власних та залучених коштів.

Довідково

Державна підтримка учасників програми «Житло у фінансовий лізинг» полягає у компенсації МВС України частини лізингових платежів, переданих ДІУ поліцейським та рятувальникам на умовах фінансового лізингу в залежності від стажу їх служби та складу сім’ї.
Розподіл щомісячного лізингового платежу виглядає наступним чином: за рахунок Держави компенсуються в повному обсязі (100%) витрати по сплаті лізингової ставки (обслуговування договору фінансового лізингу) та частина вартості квартири (до 40 %). Наприклад, маючи вислугу: від 5 до 10 років – щомісячний платіж зменшується на 10%; від 10 до 15 років – на 20%; від 15 років – на 30%. Окрім цього, за наявності дітей платіж зменшується ще на 5% за кожну дитину.
Умови участі у програмі:
– Вислуга не менше 2-х років, окрім учасників бойових дій.
– Не менше 5-ти років до виходу на пенсію.
– Не потрібно перебувати на квартирному обліку.
– Не потрібно сплачувати обов’язковий перший (первинний) внесок.
– Строк лізингу не більше 20-ти років.
– Є опція дострокового погашення.
– Найбільш сприятливі умови, якщо у подружжя обидва члени сім’ї є службовцями системи МВС України - їм компенсація сумується.