Кіберполіція звинуватила будівельну компанію у порушенні авторських прав

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
киберпол

Співробітники Департаменту кіберполіції звинуватили столичну будівельну компанію у використовуванні неліцензійної копії комп’ютерної програми для проєктування котеджного містечка. Збитки завдані правовласнику сягають понад півтора мільйона гривень. Щодо будівельної компанії розпочате досудове розслідування за фактом порушення  законодавства про авторське право.

Про це повідомила пресслужба Департаменту кіберполіції Національної поліції України.

«Кіберполіція встановила, що будівельна компанія придбала пробну версію програми для архітектурного моделювання у 2018 році. Після закінчення пробного періоду, вони налаштували програму таким чином, щоб користуватися її неліцензійною копією. На попередження правовласника столичні архітектори не реагували та продовжували протиправну діяльність. За попередніми даними, сума збитків складає понад півтора мільйона гривень», - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці провели обшуки в офісі будівельної компанії, за результатами вилучено комп’ютерну техніку, на якій установлено неліцензійні копії комп’ютерних програм.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 176 (Порушення авторського права і суміжних прав) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, яке загрожує порушникам – позбавлення волі строком до шести років.

Наразі встановлюється коло причетних осіб до протиправної діяльності. Слідчі дії тривають.