Київська архітектурно-містобудівна рада відхилила новий проект житлового масиву «Патріотика на озерах»

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
imgbig

Архітектурно-містобудівна рада при Київраді розглянула, але не схвалила ескізний проєкт (коригування) по об’єкту «Комплексна забудова території об’єктами житлового і соціально-побутового призначення (1, 2, 2а мікрорайони) житлового масиву Осокорки-Центральні у Дарницькому районі м. Києва. 2 черга будівництва. Коригування».

Про це повідомила пресслужба Київської міської державної адміністрації.

Члени комісії підтримали думку про необхідність добудови будинків, що вже розпочали зводити за кошти інвесторів, для забезпечення квартирами усіх вкладників (а таких близько 450) та запропонували переробити більшу частину проєкту у відповідності до сучасних вимог, адже представлені об’ємно-планувальні рішення нової території відверто застарілі.

Директор Департаменту містобудування та архітектури – Головний архітектор м. Києва Олександр Свистунов під час засідання архітектурно-містобудівної ради наголосив, що реалізація проекту комплексної забудови житлового масиву на Осокорках повинна відбуватися у відповідності до чинного будівельного та природоохоронного законодавства, при дотриманні вимог міста та його жителів.

«Позиція столиці не змінилася. Будь-який забудовник, заходячи в місто, має ставитись до нього з повагою. Ми завжди наголошуємо на обов’язковому забезпеченні майбутніх жителів повною соціальною інфраструктурою: школами, садочками, лікарнями, парками, місцями для паркування автотранспорту тощо», – зазначив Олександр Свистунов.

Члени архітектурно-містобудівної ради наголосили, що ця територія дуже цінна для столиці та має свій неповторний ландшафт. Тому необхідно приділити особливу увагу об’ємно-планувальним рішенням для комфортного проживання майбутніх мешканців, враховуючи сучасні вимоги та тенденції світової та європейської практики. Житловий комплекс має бути самодостатнім, а не стати додатковим навантаженням на вже існуючу соціальну, інженерну та транспортну інфраструктуру.