Недобудови «Укрбуду» звільнили від сплати пайової участі заради інвесторів житла

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
1595506143

Київрада звільнила недобудови «Укрбуду» від сплати пайової участі, аби ошукані інвестори могли отримати житло. Про це повідомила пресслужба Київської міської ради.

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли рішення про звільнення об’єктів незавершеного будівництва групи компаній «Укрбуд» від нарахування пайової участі у створенні та розвитку інфраструктури міста Києва.

У 2019 році в столиці було призупинено будівництво значної кількості житлових об'єктів, в які вклали свої кошти пересічні громадяни-інвестори. Серед них - учасники, ветерани, інваліди бойових дій, переселенці з окупованої та анексованої частин України, члени багатодітних сімей, особи з інвалідністю та інші категорії громадян, які потребують соціального захисту.

Враховуючи те, що значний обсяг інвестицій ошуканих інвесторів були вкрадені, добудова житлових об'єктів іншими забудовниками, які візьмуться за це, буде значно ускладнена. Тому місто прийняло рішення про звільнення від нарахування пайової участі недобудов «Укрбуду». Це допоможе прискорити вирішення питання добудови житла для ошуканих інвесторів. А також зніме рівень соціальної напруги в суспільстві.

«Зараз «Київміськбуд» взявся за добудову ще шести об’єктів. Це важливо, бо тисячі людей чекають на своє житло, в будівництво якого вже вклали кошти», – підкреслив мер Києва Віталій Кличко.

Він зазначив, оскільки грошей на добудову об’єктів не вистачає, «Київміськбуд» звернувся до міської влади скасувати сплату пайової участі на об’єкти «Укрбуду». Це дозволить до кінця року, поки пайову участь скасують в Україні (із 1 січня 2021-го) завершити кілька будинків. І люди зможуть отримати своє житло.