Київрада викупить земельну ділянку заради збереження шкільного спортмайданчику

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
photo_2020-07-24_18-21-05

Київрада викупить земельну ділянку у Голосіївському районі, аби зберегти шкільний спортмайданчик. Про це повідомила пресслужба Київської міської ради.

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли рішення про викуп земельної ділянки для суспільних потреб. Йдеться про територію площею 0,2015 га по вул. Антоновича, 51, що в Голосіївському районі.

Відповідну земельну ділянку, де фактично розташований стадіон школи з поглибленим вивченням іноземних мов ім. Т.Г. Шевченко №112, було продано ще у 2006 році для будівництва, експлуатації та обслуговування офісно-готельно-торговельного комплексу. З того часу вона кілька разів міняла власника і наразі належить ТОВ "Істіл Холдинг". Два роки тому Київрада уже намагалася викупити землю по вул. Антоновича, 51, але тоді переговори не були успішними. Прийняти відповідне рішення необхідно для того, аби зберегти шкільний спортивний майданчик.

«Маємо ситуацію, коли шкільний стадіон знаходиться у приватній власності. У нас змінювались мери, депутати, але цим питанням 14 років ніхто не займався. Існує загроза, що на території школи виросте 22-поверховий бізнес-центр, тому що зараз шкільний майданчик має цільове призначення під будівництво, експлуатації та обслуговування офісно-готельно-торговельного комплексу. Школа №112 – одна із найкращих у столиці і точно заслуговує на власний стадіон», - зазначила співавтор рішення, депутат Київради Олеся Пинзеник.

Проводити відповідні переговори про викуп земельної ділянки має Департамент земельних ресурсів виконавчого органу Київради. Необхідно провести експертну грошову оцінку відповідної території. Викупну ціну Департамент має представити в установленому порядку Київраді.