Київрада розірве договір оренди з забудовником Чкалівського скверу

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
chkalov

Київська міська рада прийняла у першому читанні проєкт рішення про розірвання договору оренди з ТОВ «Молодіжний житловий комплекс «Оболонь» двох земельних ділянок на вул. Богдана Хмельницького, 80-Б у Шевченківському районі площами 0,1859 га та 0,0484 га.

Про це повідомила пресслужба Київської міської ради.

Як зазначили у Київраді, на вказаних ділянках  планується будівництво житлового будинку з паркінгом. Ця територія межує зі сквером ім. В. Чкалова.

«Це сквер в центральній частині міста Києва, а забудовник порушив цілу низку вимог законодавства у сфері культурної спадщини. У нас є фаховий висновок Національної спілки архітекторів, де перелічені ці порушені вимоги. Вже 15 років громада спиняє будівництво. Забудовник порушив пряму норму договору оренди землі, яка передбачає неможливість передачі ділянки в суборенду без згоди орендодавця. Це є прямою підставою для розірвання договору оренди», - зазначила ініціатор проєкту рішення, депутат Київради Ольга Балицька.

Місцеві мешканці неодноразово виступали проти забудови в середмісті столиці, адже переконані – якщо новобудова з’явиться, зелена зона перетвориться на суміжну територію.

«Місто має зберегти сквер на розі вулиць Михайла Коцюбинського і Олеся Гончара, де загострилася проблема забудови. При цьому наше рішення про розірвання договору оренди з забудовником має бути юридично бездоганним. Сьогодні депутатський корпус проголосував за те, щоб профільна комісія підготувала всі необхідні для цього кроки максимально швидко. І ми могли найближчим часом підтримати це рішення вцілому», - розповів заступник міського голови – секретар Київради Володимир Прокопів.