У Дніпрі викрили групу «чорних ріелторів»

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
вап

У місті Дніпро поліцейські карного розшуку встановили групу «чорних» ріелторів, причетних до шахрайств з нерухомістю. На їх рахунку –  заволодіння 11 об’єктами нерухомості, зокрема квартирами, недобудовами, земельними ділянками та автозаправними станціями.

Про це повідомив Відділ комунікації поліції Дніпропетровської області.

«В Дніпропетровській області, зловмисники організували схему незаконного заволодіння нерухомим майном громадян з використанням підроблених правовстановлюючих документів.  До складу групу входило шість осіб, серед яких – організатор, «чорні» ріелтори, посібники та безпосередні виконавці злочину. Під час досудового розслідування встановлено, що жертвами їх злочинної діяльності ставали люди похилого віку та особи з алкогольною чи наркотичною залежністю», - йдеться в повідомленні.

28 липня слідчі Індустріального відділення поліції м. Дніпра спільно з прокурорами під оперативним супроводом поліцейських карного розшуку провели 15 санкціонованих обшуків. В результаті у підозрюваних вилучили вогнепальну зброю, речі та документи, комп’ютерну техніку, флеш-накопичувачі, мобільні телефони, підроблені паспорти, документи і печатки, які підтверджують їх причетність до злочинів.

Досудове розслідування за ч. 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) та ч. 3, 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України триває. Зараз трьом особам вже повідомлено про підозру за цими статтями. Вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів у виді тримання під вартою. В рамках досудового розслідування встановлюються й інші факти їх  злочинної діяльності, а також інших причетних осіб. Фігурантам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.