У ЖК «Патріотика на озерах» побудують будинки з вже придбаними квартирами

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
патріотика

Департамент містобудування та архітектури КМДА рекомендував забудовнику ЖК «Патріотика на озерах» скоригувати проєкт, зменшивши кількість будинків комплексу відповідно до кількості квартир, які вже купили інвестори.

Про це порталу МЕтри повідомили у Київській міській державній адміністрації.

Так, у Департаменті містобудування повідомляють, що замовнику і розробникам проєкту порекомендували вжити наступних заходів:

- визначити необхідну кількість житлових будинків із розрахунку кількості квартир, що проінвестовані громадянами відповідно до укладених договорів, та виділити їх разом з об’єктами соціально-побутового призначення в І чергу будівництва;

- у термін до 12.08.2020 опрацювати рекомендації та пропозиції, висловлені на даній нараді, а також викладені у протоколі засідання секції містобудування та архітектури архітектурно-містобудівної ради від 15.07.2020;

- надати до Департаменту містобудування та архітектури відповідне звернення та доопрацьовані проєктні й демонстраційні матеріали (у тому числі І чергу будівництва у складі ескізного проєкту) для розгляду на архітектурно-містобудівній раді.

Портал МЕтри раніше повідомляв, що банк «Аркада» планував звести 43 будинки у 26–27 поверхів на Осокорках, поміж озерами Небреж і Тягле. У КМДА оцінюють кількість вкладників, які наразі вже оплатили житло й уклали договір із забудовником, орыэнтовно у 450 чоловік. Проти будівництва виступають активісти ГО «Екопарк Осокорки» та місцеві мешканці, які вимагають, щоби зелена зона залишилася незабудованою. У липні забудовник презентував оновлений проєкт житлового комплексу. Кількість будинків скоротили вдвічі — до 25.

Департамент містобудування та архітектури 15 червня розглянув ескізний проєкт (коригування) по об’єкту «Комплексна забудова території об’єктами житлового і соціально-побутового призначення (1, 2, 2а мікрорайони) житлового масиву Осокорки-Центральні у Дарницькому районі м. Києва. 2 черга будівництва. Коригування» та відправив його на доопрацювання.