Ремонтне питання: у червні українці стали цікавитися встановленням кондиціювання у 5 разів частіше

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Інфографіка_OLX_Ремонтне питання (1)

У перший літній місяць збільшився інтерес до оновлення осель — у порівнянні з травнем кількість пошуків за запитом “ремонт квартир” зросла на 5%. Окрім того, старт літа викликав підвищення попиту на послуги з оздоблення та ремонту помешкань — тих, хто відгукнувся на оголошення, побільшало на 10%. За послуги перевезення у червні просили в середньому 1 000 грн. Про це розповіли аналітики OLX.

Так, аналітика OLX за червень показала, що у сфері “Будівництво, ремонт, прибирання” українці на 20% активніше цікавилися послугами у підкатегорії “Електрика”. З початком літа на платформі значно зріс інтерес до послуг зі встановлення вентиляції та кондиціонування — кількість тих, хто відгукнувся на оголошення, у порівнянні з попереднім місяцем зросла на 445%, або у 5 разів. Пропозицій також додалось — на 9%.

Окрім того, українці частіше шукали послуги з загального ремонту та оформлення осель. У червні зацікавлених в оголошеннях побільшало у підкатегоріях “Оздоблення та ремонт” — на 10%, “Побутовий ремонт і прибирання” — на 7%. Кількість пропозицій у порівнянні з травнем зменшилась — на 2% та 4% відповідно.

Найчастіше шукали такі ремонтні послуги як: встановлення натяжних стель — 11,3 тис. запитів, поклейка шпалер — 7,1 тис., укладання плитки — 6,3 тис., утеплення фасадів — 6 тис., перетяжка меблів — 5,1 тис. Також потрібні були й спеціалісти для переобладнання домівки. Серед найпопулярніших запитів: сантехніки — 7,2 тис., електрики — 6,4 тис. та плиточники — 5,2 тис.

Актуальнішою стала оренда спецтранспорту та вантажних машин: +15% зацікавлених у пропозиціях. Загалом у категорії “Перевезення та оренда транспорту” найчастіше пропонували послуги: вантажників — 6,5 тис. оголошень, з використання кранів — 4,4 тис., перевезення — 3,6 тис. та з вивозу сміття — 470. Остання при цьому обійшлась би у червні найдешевше — всього у 400 грн, що на 50% менше, ніж у травні.

За перевезення просили стабільно в середньому 1 000 грн. А от послуги з використання крана подорожчали на 56%, і тепер коштують 7,8 тис. грн. На 17% дорожчою стала робота вантажників — у червні за неї просили приблизно 3,5 тис. грн.

Найпопулярнішими запитами, що стосуються ремонту, у червні були: “оренда авто”, “вантажні перевезення”, “вантажне таксі”, серед спецтранспорту: “маніпулятори” та “автокрани”.