Введення в експлуатацію офісних приміщень в Києві скоротилося в 3,5 рази

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
hulliverУ першому півріччі 2016 року обсяг введення в експлуатацію офісних приміщень в Києві скоротився в 3,5 рази порівняно з аналогічним періодом минулого року – до 7,1 тисячі кв. м. Про це повідомила прес-служба консалтингової компанії Jones Lang LaSalle (JLL).

“За другий квартал в Києві не був введений жоден якісний бізнес-центр, а в цілому за півріччя на ринок вийшов лише один об’єкт площею 7,1 тисячі кв. м., що в 3,5 рази менше результату аналогічного періоду 2015 року”, – зазначила керівник відділу офісних площ компанії JLL (Україна) Олександра Глобіна.

За даними компанії JLL, рівень вакантності в якісних офісних приміщеннях за підсумками другого кварталу 2016 року знизився до 20,9%, тоді як максимальна базова орендна ставка особливо не змінилася і залишилася на рівні 340 доларів за квадратний метр на рік.

Як повідомлялося, в першому півріччі 2015 року в Києві було введено 25,5 тисячі кв. м. якісних офісних площ, що майже в чотири рази поступається показнику аналогічного періоду попереднього року (100 тисяч кв. м.).

Водночас, як зазначили у JLL, на 2-е півріччя в Києві заявлене введення трьох бізнес-центрів сукупною площею 27,6 тис. кв. м. У цілому за рік обсяг пропозиції на офісному ринку може збільшитися на 34,7 тис. кв. м.